در قرن سیزدهم چای از چین به ژاپن صادر شد و از آنجا به انگلستان و سایر کشورها رسید و مصرف آن معمول گردید که امروزه در تمام دنیا چای یکی از نوشیدنی های عمومی است و همه جا آنرا شناخته و می نوشند.
درایران نیز این محصول گرانبها کاشته میشود ومصرف بالایی دارد. بهترین چای در ایران مخصوص لاهیجان است. کشورهایی مانند ژابن و چین مراسم خاصی برای چای دارند دراین مراسم چای را به روشهای مختلف و مخصوصی آماده کرده ومینوشند . نوشیدن چای اغلب برای ما به صورت عادت در آمده است و در منازل و ادارات وقهوه خانه ها یا سایر مراکز تفریحی نوشیدن آن متداول است امروزه دانشمندان نوشیدن چای را بعد از صرف غذا مضر میدانند زیرا معتقدند که باعث کم خونی شده و رنگ دندانها را تغییر میدهد .
خواص چای
نوشیدن چای حالت عصبانیت و پرخاشگری را بر طرف میکند. یک چای تازه دم میتواند داروی خوبی برای سردرد باشد زیرا چای به محض ورود در لایه ی چربی سلول جذب شده و اعصاب را آرامش میبخشد. چای ماده غذایی نیست بلکه از داروهاست زیرا جذب آن در دستگاه گوارش و خون انجام نمیگیرد بلکه در دستگاه عصبی جذب میشود. دم کرده چای به هضم غذا کمک میکند اما افراط در آن باعث تپش قلب و بیخوابی و لاغری می شود . چای خشک برای برطرف کردن بوی بد دهان مفید است. همچنین دم کرده چای محلول خوبی برای شستشوی چشم است . بسیاری از افراد چای را برای رفع خستگی میل میکنند و از خوردن آن احساس آرامش میکنند. قابل ذکر است که هر چقدر چای تازه دم باشد خواص آن بیشتر خواهد بود.
نکته : تحقیقات دانشگاه هنگ کنگ نشان داده که چای سبز چینی میتواند کلسترول خون را کنترل و از بیماریهای قلبی جلوگیری کند. به گزارش خبرگزاری ( شین هوا ) براساس مطالعات انجام شده مواد موجود در چای سبز در مقایسه با داروهای صنعتی به مراتب تاثیر بیشتری در کاهش و کنترل کلسترول خون دارد.
مضرات چای
خوردن چای زیاد برای معده بخصوص افراد سرد مزاج و رطوبتی مضر است. درضمن چای برای نوزادان ضرر دارد مگر آنکه کمرنگ باشد. افراط در نوشیدن چای برای مبتلایان به فشارخون و افرادی که سنگ مثانه یا کلیه دارند مضر است.