خانه / سایر / خواص جو – خواص گندم – خواص غلات

خواص جو – خواص گندم – خواص غلات

خواص جو

جو یکی از غذاهای ابتدایی بشر بوده است وازهمان ابتدا انسان و حیوان ازان تغذیه میکردند علاوه بر استفاده غذایی معمولی از ان انواع مشروبات و مخمرها تهیه میگردد . برای درمان بیماریها هم بکارمیرود . جوبرعکس گندم دار ای کیزین نیست لذا کمترخون را ترش میکند ودر سبوس ان ماده ی ضدکلسیم  وجودندارد همچنین جو دار ای  ویتامین های آ و ث میباشد وبرای افرادی که بنیه ای ضعیف دارند مفید است .

خواص جو برای درمان ورم لوزه و آنژین، درمان نرمی استخوان، آشکارکردن بیماری سوزاک، درمان کم خونی ودرمان بحرانهای کبدی بسیار مفید است.

خواص جوانه های جو جوشانده جوانه جو دارای  این خاصیت است که مانع عفونت معده میشود و از رشد میکروبهای حصبه اسهال جلوگیری می کند و سایر  میکروبهای موذی معدوی را میکشد . ازهمه بالاتر اینکه درجو سبز شده انسولین گیاهی به مقدار زیاد وجود دارد که قند خون را پایین میآورد. خوردن ماءالشعیر و همچنین جو خیس کرده معده ورودهارا پاک و ضد عفونی کرده واز پیری زودرس پیشگیری میکند.  از ابتلا به مرض قند جلو گیری کرده واین بیماری را معالجه میکند .  درضمن بهترین دارو برای اسهال است .

 

خواص گندم

گندم –  گندم که ماده اصلی نان ،  مهمترین غذای ما را تشکیل می دهد و سه قسمت متمایز دارد.

۱- قسمت اول آن نشاسته است که به آسانی درمعده تبدیل به قند میشود وسوخت بدن را تامین میکند وروی همین اصل مهم است که نان جزو غذاهای اصلی ونیروبخش قرارگرفته است.

۲ – قسمت دوم گلوتن است که مانند وجود موم در عسل است یعنی  همان طوری که موم به صورت خانه خانه یا جدا کننده درآمده و عسل درآن خانه ها جا میگیرد با آب میتوان این دوماده را ازهم جدا کرد.

۳ –  قسمت سوم که درسطح و جداره گندم قرار دارند پوسته ی گندم به نام سبوس است که فسفر و ویتامین B دارد ولی کلسیم ندارد.

سبوس گندم –  سبوس گندم جداره  بیرونی گندم را تشکیل میدهد و قسمتی از گندم است که دائما” در آفتاب و هوا غوطه ور است و از تشعشع خورشید و نیروی کهربایی آفتاب و باد و باران استفاده میکند . قسمتی است که دارای مقادیر زیاد ویتامین و عوامل فعال است. ویتامین ها چیزی جز مظهر کهربایی نیستند. موادی که به سبوس می چسبند عبارتند از: مواد چربی و مواد فسفردار و از همه بالاتر گلوتن که یگانه قسمت ازت دار گندم است و در حقیقت مصالح  ساختمانی بدن به شمار می آید.  علاوه بر اینها سبوس گندم حاوی سلیس ( برای استحکام استخوانها)  فسفر ( برای جذب کلسیم ) منیزیم (جلوگیری از بیماری سرطان) آهن (جلوگیری از کم خونی) فلوئور (برای مینای دندان) است. سبوس یکی از مواد بسیار مفید گندم است و عده ای به اشتباه می پندارند که سبوس در معده هضم نمیشود و باید آرد را الک و سبوس آنرا گرفت. تجربیات علمی دانشمندان و غذاشناسان عکس این موضوع را ثابت کرده و حتی اخیرا ثابت شده است که اسید روده ها قسمت زیادی از سلولز راحل میکند و بقیه آن به مصرف پاک کردن و جارو کردن روده به کار میرود.  درست است که سلولز سبوس تا اندازه ای دست نخورده با مدفوع خارج میشود اما این دلیل آن نیست که درفضاوت عجله کنیم و بگوییم این ماده برای انسان قابل جذب نیست و باید خارج شود .  حتی عده ای بدون جهت این ماده را متهم میسازند که معده را خراش داده و زخمهایی در آن ایجاد میکند.  سلولزهایی که ما میخوریم مخصوصا سبوس نان تا اندازه ای قابل هضم نیستند و مخصوصا از معده دست نخورده خارج میشوند ولی این قسمت هضم نشده دارای فواید دیگری هستند که از جمله انها یکی ایجاد حرکات دودی در روده ها و معده است که بسیار مهم و ضروریست و سبب تقویت معده میشوند. نانهای سبوس دار به ویژه آنهایی که از خمیرمایه برای تهیه خمیر آنها استفاده شده مصرف کنید.

درباره ی خواص دون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 + دوازده =