خانه / میوه ها و سبزی ها / سبزیجات / خواص تره – خواص میوه و سبزیجات – تره درمان همه عفونت ها

خواص تره – خواص میوه و سبزیجات – تره درمان همه عفونت ها

خواص تره ، فواید تره

تره سبزی خوردنی و معروف که بدون ساقه است و در واقع یک سپر محکم در برابر انواع عفونت ها به شمار می آید و برگهای آن دراز و تا خورده است و به نام«گندزدا» نیز خوانده می شود.

ـ بهبود ناراحتی طحال به کمک تره

ـ تره از نظر خواص غذا و شفا و درمان شبیه سیر وپیاز است، ولی طعم و بوی آن ملایم تر از آْنهاست و دهان را خوشبو می کند.

ـ مصزف تازه رای رفع یبوست دائمی، ترش کردن غذا و سوء هاضمه، رفع چاقی و تسکین درد مفاصل و نقرس مفید است.

ـ مصرف سوپ یا شربت تره برای معالجه تمام بیماری های حاد و مزمن دستگاه تنفس اثر شفا بخش دارد، مثلاً در گریپ، گلو درد، گرفتگی صدا و سیاه سرفه مفید بوده و اثر خلط آور دارد و در این مواد اضافه کرده کمی عسل به آب تره و مصرف آن مفید تر است.

ـ تره از سبزی های مدر(ادرار آور) است و لذا خوردن سوپ یا شربت تره و یا جوشانده ۴ گرم تخم تره در یک لیتر آب برای حبس البول، آب آوردن بافت ها، دفع سنگ کلیه و تسکین قولنج مفید است.

ـ خوردن تره که در سکه پرورده شده باشد، برای دفع سنگ کیسه صفرا وتورم طحال مفید است.

ـ تره پخته و نیم گرم را چنانچه در محل بوا سیر قرار دهند اثر شفا بخش دارد، همچنین خوردن ۱۵ گرم آب تره خام، خونریزی بوا سیر را قطع می کند.

ـ مالیدن آب تره یا له کرده آن بر روی پوست برای درمان کهیر و رفع خارش مخصوصاً اگر با سماق مخلوط شود مؤثر است.

ـ مخلوط آب تره با سماق را چنانچه بر روی زگیل بمالند اثر شفا بخش دارد.

ـ تره، ملین، مقوی هاضمه و پیشاب آور است.

ـ تره دارای مقدار زیادی آهن است و ویتامین«ث» به مقدار زیادی در برگ های سبز آن وجود دارد مخصوصاً در هنگام تابستان ویتامین های ب۱ ـ ب۲ در تره یافت می شود و دارای کاراتین نیز است.

ـ تره به واسطه داشتن سلولز، نفخ آور است. لذا برای اشخاصی که مبتلا به اختلالات روده هستند چندان خوب نیست.

ـ جوشانده تره در رفع ذات الریه و رسوبات ادرای کمک زیادی می کند.

ـ مصرف جوشانده و شربت تره، در موارد گرفتگی صدا، زکام، سرفه، برونشیت و تمامی اختلالات حاد دستگاه تنفشی مؤثر است.

ـ انواع تره فشار خون را پایین می آورد و خوردن آن برای معالجه تمامی عفونت ها مفید است.

ـ در کاربرد خارجی، اگر تره به صورت له شده بر روی محل گزیدگی زنبور قرار گیرد، باعث تسکین درد می شود.

ـ خوردن ۹ گرم تخم تره بو داده در روز، برای درمان اسهال مزمن و نفخ شکم مفید است.

ـ برای بند آمدن خونریزی بینی، چند قطره مخلوط از آب تره با سرکه را دربینی بچکانید. در این موقع متوجه خواهید شد که خونریزی بینی بند می آید.

ـ ضماد (مرهم) تخم تره، برای معالجه کک و مک، معالجه پیسی و تسکین دردهای عصبی و تحریکات جلدی اثر شفا بخش دارد.

 

خواص دارویی تره

طبیعت : گرم و خشک حاوی : کاروتن ، ویتامین B1,B2,C املاح معدنی زاید ازجمله کلسیم و آهن در حضور امام موسی کاظم (ع) از بیماری شخصی سخن به میان آمد . حضرت پرسید : بیماری او چیست ؟ عرض کردند ناراحتی طحال دارد . حضرت فرمود : سه روز به او تره بخورانید . وقتی به دستور حضرت عمل نمودند ، خون بیمار بند آمد و بیماریش بهبود یافت . امام صادق فرمودند : هرچیز آقا و برتری دارد و آقا و برتر سبزی ها تره است .

خواص : به علت داشتن منیزیم از بیماری سرطان جلوگیری و خواص پنی سیلین آن برای دستگاه ریوی سودمند است ، انواع تره فشار خون را پایین می آورد و خوردن آن برای معالجه یک سری عفونت ها سودمند است ، خوردن آن بعد از غذا ، مانع از ترش کردن می شود ، تره از نظر خواص غذا و شفا و درمان شبیه سیر و پیاز است ، دهان را خوشبو ، برای رفع یبوست دائمی ، رفع چاقی ، تسکین درد مفاصل و نقرس بکار رفته ، میل جنسی را تحریک ، خون قاعدگی را افزایش ، ادرار آور ، رنگ چهره را باز و بر زیبایی و لطافت پوست می افزاید ، برای معالجه امراض جلدی مفید و گذاشتن آن با نمک جهت زخم های چرکی ثمر بخش است .
تسکین درد محل زنبور گزیدگی : گذاشتن تره به صورت له شده .
قطع خونریزی بینی : چکاندن چند قطره آب تره خام .
دفع بواسیر : تره پخته و نیم گرم را چنانچه در محل بواسیر قرار دهید اثر شفابخشی دارد و خوردن ۱۵ گرم آب تره خام خونریزی آن را بند می آورد .
دم کرده تره : در دفع رسوبات و ذرات ادراری ، گرفتگی صدا ، سرما خوردگی ،‌سرفه ، برونشیت ، اختلالات حاد و دستگاه تنفسی موثر است .
خوردن تره با آش جو جهت تنگی نفس موثر است .
خوردن تره با آش جو جهت تنگی نفس مفید است .
مضرات : تره به واسطه ی داشتن سلولز ، نفخ آور است . لذا برای اشخاصی که مبتلا به اختلالات روده می باشند ، چندان جالب نیست و زیاده روی در خوردن آن باعث خواب های آشفته ، التهاب لثه و تا حدی کم شدن دید چشم می شود.

درباره ی خواص دون

مطلب پیشنهادی

خواص گوجه فرنگی

خواص گوجه فرنگی – خواص صیفی جات – بهترین پاک کننده خون

گوجه فرنگی بهترین پاک کننده خون است. یکی از اعلاترین داروها برای از بین بردن ترشی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − پانزده =